Tipărire

2 Iunie - ZIUA ADOPŢIEI

Susţinerea şi motivarea părinţilor potențial adoptatori poate creşte în mod real numărului anual de adopţii

Primăria Sectorului 2 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (D.G.A.S.P.C. Sector 2) va marca Ziua Națională a Adopţiei mâine, sâmbătă, 1 iunie 2019, între orele 11.00 – 13.00, în Parcul Tei, în cadrul programului pe care îl desfășoară pentru aniversarea Zilei Internaționale a Copilului.

La nivelul D.G.A.S.P.C Sector 2, în cursul anului 2018, au fost emise 50  de atestate pentru familii potenţial adoptatoare şi 22 de copii au avut șansa să-şi  găsească o familie prin adopţie.

Reţeaua de asistenţă maternală a D.G.A.S.P.C. Sector 2 cuprinde, în medie, 95 de asistenţi maternali profesionişti, la care au fost plasaţi copii cu măsură specială de protecţie, potrivit legislaţiei în vigoare.

Ziua Naţională a Adopţiei (instituită oficial în România pe 2 iunie, începând cu anul 2014) are ca scop încurajarea adopţiilor şi propunerea de soluţii pentru simplificarea procedurilor din domeniu, fiind considerată o ocazie pentru promovarea valorilor fundamentale ale familiei şi pentru sublinierea importanţei faptului că fiecare copil trebuie să aibă o familie în care să crească şi să se simtă iubit.