Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.579   Contracte: 2472   Total  24.711   Contracte: 19.059   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

CONSILIER VICEPRIMAR


ALEXANDER ARIEL CHIS       

      

 

 

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

01/12/2022 – ÎN CURS București, România, PREŞEDINTE ŞI FONDATOR ASOCIAȚIA EUCIVITAS21

 • Supravegherea cererilor de grant și managementul și implementareaulterioară a proiectelor. Din Ianuarie panain Iulie 2023, am fost managerul proiectului "„Model Parliament – Training the Leaders of Tomorrow”", datorită accesarii unui grant de la Ambasada S.U.A, din partea secței de Diplomatie Publica de la București (PDS - Public Diplomacy Section) și a Departamentului de Stat al SUA. Proiectul s-a concentrat pe teme precum: ce sunt statul de drept și democrația, educația civică, participarea civică, ce inseamnă o presă liberă, independentă și responsabilă și cum combatem dezinformărea și știrile false si incurajam alfabetizărea media.
 • Supravegherea voluntarilor care ajută ONG-ul nostru cu pe comunicare, organizare de evenimente și multe altele.
 • Manager comunicare (social media) - Facebook, Instagram, Youtube, TikTok.
 • Stabilirea de parteneriate cu școli, grupuri informale de tineret, asociații de elevi și studenți, precum și consilii de elevi.
 • Gestionarea tuturor responsabilitatilor administrative ce revin unui presședinte de asociație.
 • Supervizarea procesului de strangere de fonduri (donatii, formularul 230 si 177)
 • Predatul unor cursuri de istorie și stiințe politice (subiecte abordate precum istoria parlamentarismului, constituția romaniei etc)
Întreprindere sau sector de activitateÎnvățământ Site de internet     www.eucivitas.com

29/09/2021 – 28/02/2022 Brussels, Belgia STAGIAR SCHUMAN - PARLAMENTUL EUROPEAN DIRECȚIA GENERALĂ POLITICI EXTERNE ALE UNIUNII, DIRECȚIA DE SPRIJINIRE A DEMOCRAȚIE

În cadrul PAC (Unitatea pentru sprijinirea parlamentelor și consolidarea capacităților), am avut urmatoarele responsabilitati:

 • Am contribuit la actualizarea platformei IPEX prin centralizarea activităților de dezvo1ltare a capacităților a peste 20 de parlamente naționale, precum și legătura cu departamentul IT și Ofițerul de Informare a Platformei IPEX în ceea ce privește problemele tehnice și caracteristicile solicitate de administratorii unității.
 • Întocmirea procesului-verbal și a rezumatului celei de-a doua rețele de sprijin pentru democrație IPEX. Am centralizat activitățile de dezvoltare a capacităților următoarelor parlamente naționale ale UE: German, Austriac, Croat, Portughez, Italian, Francez, Ceh și Maghiar.
 • Am participat la întâlniri formale și informale cu funcționari publici atât din Comisia Europeană, cât și din Parlament, care lucrau la dezvoltarea activităților de consolidare a capacităților cu parlamentele Republicii Moldova, Rada Supremă a Ucrainei și Parlamentul Panafrican.
 • În pregătirea dosarului pentru evenimentul Adunării Cetățenilor din Muntenegru, un nou instrument democratic inovator pentru participarea cetățenilor la procesul decizional și de elaborare a politicilor, am creat prezentările și profilurile oficialilor de rang înalt din Muntenegru, precum și ale oficialilor din Parlamentului European care urmau sa participe.
 • Am elaborat minute detaliate ale comisiilor parlamentare AFET, SEDE și DEVE, pe subiecte relevante pentru unitate.

Întreprindere sau sector de activitateAdministratie publică și apărare; asigurări sociale obligatorii DepartamentDG for External Policies of the Union, Parliamentary Support and Capacity Building Unit AdresăSquare de Meeûs 8, Brussels, Belgia

01/01/2017 – 26/09/2021 București, România, CONSILIER CAMERA DEPUTAȚILOR ȘI SENAT

 • Am gestionat toate aspectele administrative ale cabinetului si biroului parlamentar.
 • Am îndeplinit sarcini precum alocarea a 101 grupuri parlamentare de prietenie parlamentarilor USR in anul 2017. (43 de deputati si senatori)
 • Am efectuat cercetări în domenii specifice și am transmis 10 scrisori autoritatilor locale și 200 de interpelări parlamentare, adresate guvernului româniei.
 • La solicitarea unui senator, am asistat cu mai multe propuneri de modificare a Legii naționale a sănătății, nr. 65/2006. Am organizat întâlniri cu actori relevanti și medici din diferite domenii medicale, în primul rând stomatologie. Ca urmare, mi-am propus o acțiune corectivă și necesară privind necesitatea implementării unei limite de vârstă pentru funcțiile de conducere în cadrul Colegiului Medicilor Dentisti. Majoritatea politică de la aceea vreme nu a fost de acord cu propunerile de modificare.

Întreprindere sau sector de activitateAdministratie publică și apărare; asigurări sociale obligatorii DepartamentDiverse cabinete parlamentare, cabinetul secretarului iar apoi cabinetul vicepresedintelui CDEP Site de internet https://www.cdep.ro/

06/2016 – 12/2016 București, România, STAGIAR - GUVERNANȚĂ CORPORATIVĂ SUSTAINALYTICS

Am fost responsabil în principal cu cercetarea, analiza și evaluarea politicilor de guvernanță corporativă și a performanței companiilor publice și private, precum și cu pregătirea profilurilor ESG (mediu, social și guvernanță) ale companiei pentru platforma de cercetare online a Sustainalytics. De asemenea, am făcut cercetări privind politicile și tendințele de guvernanță corporativă în diferite sectoare. Asadar:

 • Am analizat companii publice din țări precum Regatul Unit, Turcia și Grecia și m-am asigurat că remunerația directorilor, politicile de risc și rezultatele adunărilor generale anuale erau în conformitate cu standardele companiei.
 • Am cercetat și am generat feedback cu privire la un proiect privind contribuțiile financiare ale companiilor publice la partidele politice. M-am concentrat pe țări din Asia precum Australia, Singapore, Hong Kong și India.

31/08/2013 – 14/09/2013 Bruxelles, Belgia

STAGIAR PARLAMENTUL EUROPEAN - CABINET EUROPARLAMENTAR S&D

 • Am ajutat la redactarea unor discursuri și am contribuit la redactarea întrebărilor adresate Comisiei Europene.
 • Am participat la întâlniri și conferințe relevante pentru activitatea europarlamentarului.
 • Am monitorizat presa din Romania.

EDUCAȚIE

10/2022 – 03/2023 București, România, MODUL PSIHOPEDAGOGIC - NIVEL 1 Facultatea de Psihologie și Științele Educației - Universitatea București
08/2017 – 09/2017 București, România, NORME SI PROCEDURI DE TEHNICA LEGISLATIVĂ Institutul European din Romania
Adresă: Bd. Regina Elisabeta 7-9, sector 3, 030016 , București, România
08/2014 – 08/2015 Egham, Regatul Unit MASTER - MANAGEMENT INTERNAȚIONAL Royal Holloway University of London
AdresăEgham Hill, TW20 0EX, Egham, Regatul Unit
08/2011 – 05/2014 Hull, Regatul Unit, LICENȚĂ ÎN ISTORIE University of Hull
Adresă: Cottingham Rd, HU6 7RX, Hull, Regatul Unit

COMPETENŢE LINGVISTICE ŞI DIGITALE

Limbă  maternă:  ROMÂNĂ

Altă limbă (Alte limbi):

ENGLEZĂ: C2       C2           C2      C2           C2

FRANCEZĂ:  A2    A2           A2      A2           A2

Niveluri: A1 și A2 Utilizator de bază B1 și B2 Utilizator independent C1 și C2 Utilizator experimentat

Adobe Premier Pro, G-Suite Google (Google Classroom, Google Meet, Google Docs, Google Forms, etc.) Video Conferencing (Zoom Skype Google Hangout) Microsoft Office (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Teams)  Collaboration (Teams, Slack, Zoom, Webex, Miro u.a.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE, ACTIVITĂȚI SOCIALE ȘI POLITICE

10/2017 – Bucureşti,  Vicepreședinte USR Sector 2 Am fost vicepreședinte timp de 3 ani și în 2020 și mi-au fost delegate atribuțiile de președinte timp de cateva luni până în decembrie 2020. În timpul mandatului meu, numărul de membri s-a triplat, de la 100 de membri la 350 și în În septembrie 2020, organizația a reușit să câștige alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 2, București. 
03/2017 – 10/2017 Bucureşti, Membru in Comisia de Arbitraj a USR Sector 2 Am mediat conflicte între membri și am propus rezoluții și recomandări.
PERMIS DE CONDUCERE
Permis de conducere:B

VOLUNTARIAT

2012 – 2014 Londra, Fondator și președinte – ARISS (Association of Romanian International Student Societies) • Am inițiat un program de internship pentru studenții români în Parlamentul și Guvernul României în cadrul căruia au fost plasați 30 de studenți, iar câțiva dintre ei au primit oferte de muncă permanente.
 • Am coordonat 24 de asociații de studenți români din universitățile din Marea Britanie, din toate colțurile Marii Britanii. Am organizat întâlniri, strângeri de fonduri și evenimente culturale pentru aceste grupuri.
 • Organizarea a două conferințe naționale în colaborare cu Ambasada României în Marea Britanie, Guvernul României și antreprenori români din Marea Britanie, precum și o conferință în Parlamentul Britanic.
 • Crearea unei strategii de comunicare bazată pe cele 24 de societăți studențești românești care aveau pagini active de Facebook.
08/2013 – 08/2014 Hull, Președinte - Societatea studenților români de la Universitea din Hull
 • Am creat o strategie de marketing offline și online pentru a ne adresa comunitatii de studenți români, precum și cu studenții britanici și alți studenți internaționali.
 • Am stabilit o relație cu comunitatea locală de români care nu erau studenți.
 • Am dublat numărul de membri ai organizației.
 • Am organizat de evenimente menite să promoveze cultura românească în campus.
08/2012 – 05/2013, Secretar al Organizatiei Studentilor Internationali de la University of Hull Responsabilitățile mele în calitate de secretar au inclus întocmirea minutelor, precum și oferirea de sprijin logistic și administrativ altor membri executivi ai organizației.
2008 – 2010 București
Atelieres Sans Frontieres A predat engleza oamenilor care doreau să-și refacă viața.

 

© 2024 Primăria Sectorului 2 București.

Main Menu