Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.579   Contracte: 2454   Total  25.411   Contracte: 18.385   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

CONSILIER PRIMAR

 

 

 

 

 

 

CĂTĂLIN MARIUS BĂLAN

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

Iulie 2018- Prezent

Manager Comunicare&PR Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB)
Elaborez și implementez strategia de comunicare și PR a Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar - CSALB, o instituție înființată ca urmare a unei Directive europene. Ma ocup de promovarea CSALB în toate mediile, organizez și conduc pitchuri, conduc campanii de informare și promovare și coordonez echipele de producție (formate din specialiști în publicitate, case de producție, fotografi, webdesigneri etc) cu care lucrez la realizarea campaniilor de promovare. Coordonez campaniile de PR, promovare și creație. Organizez și particip ca speaker la întâlniri, conferințe, evenimente cu stakeholderii, dar si conferinte de presa, atât în București, cât și în alte orașe ale României. Administrez canalele de comunicare online ale CSALB, redactez comunicate de presă, rapoarte trimestriale și anuale, fotografiez și filmez reprezentanții CSALB pentru aparițiile publice.
Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB)

Iulie 2011 – iulie 2018
Corespondent/Jurnalist/Reporter Digi24 TV
Jurnalist cu 13 ani vechime în domeniul economic, dintre care 10 ani în televiziune, specializat pe domeniile: energie, economie, asigurări, financiar-bancar, industrie, transporturi, companii, auto, retail.
Am coordonat campanii de televiziune şi echipele de producție (formate din cameramani, producători, corespondenţi, editori de montaj, deparatment grafică) pe următoarele domenii: energie, transport-infrastructură, fonduri europene, turism, mediu, administraţie, alimentaţie, asigurări etc.
Documentez informaţiile, furnizez ştiri, reportaje, transmisiuni în direct, standup-uri, interviuri şi asigur activitatea redacţională pentru domeniul economic sau alte evenimente speciale (alegeri, evenimente în desfăşurare, ziua naţională, sărbători, evenimente internaţionale etc)
Am fost trimis special şi am transmis live din ţări precum SUA, Germania, Turcia, Grecia, Irlanda, Franţa, Austria, Bulgaria, Ucraina, Belgia, Suedia, Maroc, Republica Moldova.
În România am realizat interviuri cu înalţi demnitari europeni, miniştri, Preşedinţi, premieri, primari, directori generali ai companiilor de stat şi private, preşedinţi de autorităţi şi instituţii, am realizat premiere în televiziune (prima transmisiune live din parapantă), filmări subacvatice, filmări în exclusivitate, investigaţii, filmări din elicopter şi echipamente militare, am realizat reportaje filmate integral de mine.


Octombrie 2016 – Iulie 2017
Expert media Chişinău, Republica Moldova

Traininguri şi prezentări pe teme de media, comunicare şi PR, discurs public şi diferite tipuri de limbaj. Cursurile au fost predate către 30 de inspectori ai Consiliului Concurenţei, inclusiv preşedintele CC şi boardul de conducere. 
Activităţi: Simulări de media game, analiza discursului în cadrul emisiunilor tv şi apariţiilor publice, cursuri despre susţinerea unui interviu, tipuri de prezentări în faţa publicului (în conferinţe, interviuri şi întâlniri oficiale), evaluare a simulărilor filmate, participare ca speaker în conferinţe despre proiectul EU, evaluări trimise către Comisia Europeană


7-8 Decembrie 2019
,
Trainer pentru jurnaliști / mentor, Media Hub - Chișinău, Republica Moldova

24 iulie 2020, evaluarea online a proiectului coordonat

Traininguri de instruire pentru jurnaliști despre relația pe teren între reporteri și cameramani. La cursuri au participat aproximativ 15 jurnaliști din mai multe orașe din Republica Moldova, au durat 8 ore/zi. Cursurile au avut o parte teoretică și una practică. S-au vizionat reportaje, s-au făcut recomandări despre modul de producție a știrilor, despre etapele realizării reportajelor, despre comunicarea în echipa de producție. Am coordonat lucrarea de licență a unui absolvent al Școlii de Studii Avansate în Jurnalism

Mai 2017- Prezent
Producător, scenarist, cameraman, reporter, fotograf

Realizez clipuri video de prezentare, documentare, interviuri, reportaje, jurnale tv,  filmări în conferinţe, fotografii prin intermediul propriei case de producţii media.
Coordonez echipa de producţie, scriu scenariul pe baza nevoilor de marketing ale clienţilor, realizez împreună cu echipa materialul video final (filmare, montaj, grafică)
Clienţii sunt firme multinaţionale, companii româneşti, asociaţii profesionale, persoane private cu activităţi liberale.

Noiembrie 2018, Moderator în conferința Invest Energy, Hotel Intercontinental,

Trainer și speaker invitat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, octombrie 2016, noiembrie 2018 și al Facultății de Filosofie, Universitaea București (Alumni Talks – iunie 2018, aprilie 2019)

BA DA Media, strada Lucreţiu Pătrăşcanu, nr 1, sector 3, Bucureşti

Reporter, corespondent TV

Iulie 2008 – iulie 2011
Reporter, editor, redactor 

Jurnalist economic, specializat pe domeniile energie, financiar-bancar, economie, auto, transporturi, administraţie, agricultură, HR

Furnizarea de informații, știri şi investigaţii din domeniul economic şi social, în jurnalele PRO TV, emisiuni speciale, emisiuni live pe site-ul stirileprotv.ro.

Aprilie 2007 – iulie 2008
Reporter, editor, redactor

Jurnalist în domeniul economic, invitat în cadrul emisiunilor tv ca urmare a dezvăluirilor scrise, editor, autor al mai multor deschideri de ziar (materialul       principal de pe prima pagină).

Trimis special în Polonia, Germania, Franţa, Austria

Evenimentul Zilei

iunie 2005-aprilie 2007
Trainer, project manager, speaker, co-autor manual educaţie civică

Jurnalist în domeniul economic, am semnat articole în domeniul economic, politic, de opinie. Am colaborat cu revista Bursa Construcţiilor. Autorul mai multor deschideri de ziar.

Bursa, Str Popa Tatu, nr 71, sector 1, Bucureşti

2004-2006
Proiecte europene finanţate prin programul Phare: Transparenţă şi etică în administraţia publică, Educaţie Civică prin Televiziune (parteneriat cu TVR 2). Am coordonat activitatea grupelor de elevi şi studenţi, proiectele dezvoltate de aceştia, am făcut prezentări, am participat la training-ul trainerilor, am elaborat cu echipa de proiect un manual alternativ de educaţie civică.

EDUCAȚIE

2003 - 2007 - Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti

Diplomă de licență obținută în sesiunea din iunie 2007. Tema: Teoria libertariană aplicată adoptării cotei unice de impozitare de 16%

2002-2006 - Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti

Diplomă de licenţă obţinută în sesiunea din iunie 2006. Tema: Originea şi   dezvoltarea antitezei Stânga – Dreapta. De la antropologie, la teoria politică.
Teorii politice, doctrine politice, partide politice, sisteme de vot, istorie, diplomaţie, economie, sociologie, limba engleză, argumentaţie, gândire critică, sisteme sociale, limbaj, semiotică, teorii etice, estetică etc

Absolvent și cursant al DallesGo în cursurile de Social Media și PR 2022-2023

Certificat pentru cursul de Leadership și succes managerial, Institutul Bancar Român, februarie 2019

Cursuri de dicţie şi tehnici de filmare, Digi24, 2017-2018

Curs avansat pentru jurnaliştii specializaţi în Energie: Energy Policy Group, Bucureşti, Septembrie 2017

Curs avansat despre Oil and gas industry fundamentals, în cadrul Energy Institute, Londra, Noiembrie 2013

Şcoala europeană de jurnalism, Fundaţia Euromonitor, Bruxelles, Mai 2015

Şcoală de documentare jurnalistică, Forum Invest, Bruxelles, Mai 2008

Curs de jurnalism economic: Better business journalism course, Associated Press, Noiembrie 2007

Curs de Redactare ştiri, Centrul pentru Jurnalism Independent, Februarie 2005

APTITUDINI ŞI COMPETENŢE PERSONALE

Limba maternă – română
Limba engleza:

Înţelegere

Vorbire

Scriere

Ascultare

Citire

Participare la conversaţie

Discurs oral

Exprimare scrisă

 

C1

 

C1

 

B2

 

B2

 

C1

Limba Franceza :

Înţelegere

Vorbire

Scriere

Ascultare

Citire

Participare la conversaţie

Discurs oral

Exprimare scrisă

 

B2

 

B2

 

A2

 

A2

 

A2


Activitatea de jurnalist m-a ajutat să îmi dezvolt capacitatea de a conduce echipe de producţie, de a lucra cu deadline-uri strânse în fiecare zi şi de a livra produsul final într-o formă verificată, documentată şi uşor de înţeles de către publicul larg.
Relaționez foarte ușor cu oamenii, am o atitudine pozitivă și sunt o fire deschisă şi sociabilă. Lucrez cu echipe de oameni încă din 2004 şi mi-am dezvoltat capacitatea de comunicare instituţională şi atenţia la detalii
Creativitatea şi deschiderea către tot ce este nou sunt atuuri pe care le-am dezvoltat în toate activităţile mele, de la imagine video, scenarii, PR şi fotografie.
Categoriile A,B
Licenţă HUET 2018-2022 (Helicopter Underwater Escape Training)
Licenţă PADI (Professional Association of Diving Instructors) Open Water Diving Licence, 2012
Şcoala de parapantă, Braşov

PREMII ŞI DISTINCŢII

2013-2017 Premii pentru reportaj în domeniul concurenţei, Consiliul Concurenţei România
Premiul pentru reportaj tv, International Festival of Televisions and Independent Producers, Târgu Mureş, august 2017
Premiul întâi pentru fotografie, Concursul internaţional Bucharest Photo Week, septembrie 2014
Premiul Jurnalistul anului în asigurări, acordat de UNSICAR, decembrie 2014
Premiul special pentru reportaj tv în competiţia Susţinem performanţa, decembrie 2013
Premiul special pentru Cel mai creativ reporter, Decembrie 2013, Digi24
Expoziţie personală de fotografie (cu strangere de fonduri in scop umanitar) Călătorie prin prezent, Bucureşti, decembrie 2017
Autor de literatura, poezie, exegeză, articole de opinie în reviste de specialitate, site-uri: Dilema Veche, Photo 4 All, Energynomics Magazine, Foto-Video Magazin, Ambition, Dilema Veche, Sfera Politicii, Akademia, Cronica, Deci, Cotidianul, Aspirina Săracului, Digi24.ro, newschannel.ro

© 2023 Primăria Sectorului 2 București.