Tipărire

Săptămâna prevenirii criminalităţii

Cei mai talentaţi copii din sistemul de protecţie al Primăriei Sectorului 2, care au realizat desene având ca tematică prevenirea victimizării minorilor, au fost premiaţi de domnul primar Toader Mugur Mihai, marţi, 22 mai 2018.

În urma colaborării cu S.C. Romfilatelia S.A., desenele câştigătorilorvor fi transformate într-o serie de mărci poştale care vor fi oferite spre vânzare prin sistemul naţional al societăţii. Concursul de desene a făcut parte dintr-un proiect comun al Primăriei Sectorului 2 şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti în vederea protejării minorilor împotriva pericolelor la care aceştia se pot expune dacă nu respectă un minimum de reguli de siguranţă. 50 de copii din cadrul sistemului de protecţie al Primăriei Sectorului 2 s-au întâlnit cu cadre ale Poliţiei Române, ocazie cu care au dezbătut aspecte ce ţin de riscurile asociate navigării în mediul online, modalităţi de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţ.
La nivel naţional, în perioada 21 - 25 mai 2018, se desfăşoară cea de a XIV-a ediţie a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, organizat de către Poliţia Română, iar copiilor le-a fost dedicată ziua de 22 mai.