ȘTIRI

Lansarea proiectului de selecție a reprezentanților Primarului în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din Sectorul 2

Evenimentul a avut loc astăzi, miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 16:00, la sediul Primăriei Sectorului 2, avându-i ca invitați pe Doamna Ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie și pe Domnul Emanuel Beteringhe, reprezentant al Federației Coaliția pentru Educație.

În ce constă acest proiect? Conform legii, primarul își poate desemna un reprezentant în Consiliul de Administrație al fiecărei instituții de învățământ din unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce. Până acum, acești reprezentanți erau aleși, în general, din rândurile angajaților primăriei. Din păcate, de multe ori, aceștia nu ajungeau la ședințe sau nu erau convocați la ele.

De acum înainte, ne dorim o implicare mai activă a societății civile pentru a reface legătura dintre comunitățile noastre, școală și autoritatea locală. Conform afirmațiilor primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu: ”Căutăm persoane implicate, cu preocupări legate de educație și motivate să pună umărul alături de noi la construirea unor comunități mai puternice în jurul școlilor din cartiere, școli ce vor trebui să devină mai sigure și mai curate, mai incluzive, mai pregătite să dezvolte potențialul fiecărui copil care le trece pragul.

Cei interesați sunt invitați să aplice prin completarea formularului disponibil AICI 

Selecția va fi realizată în urma studierii aplicațiilor, cu sprijinul unei comisii formate din reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale cu experiență relevantă în domeniu. Vă așteptăm înscrierile!


© 2021 Primăria Sectorului 2 București.